IP Kamera Nedir?

Tarih :24/10/2021 Okunma :251

IP Kamera Nedir?

IP kameralar üzerinde sensör bulunan kameralardır. Elde ettikleri görüntüleri ağ sistemi üzerinden iletirler. Anlaşılacağı üzere IP kameralarda bir internet bağlantısına ihtiyaç bulunmaktadır. Görüntülerin dijital verilere çevrilmesine yardımcı olan bu kameraları Bursa güvenlik sistemleri firmamızdan temin edebilirsiniz. Kullanıcıların net bir şekilde görüntü elde etmelerine ve anlık olarak bu görüntüleri izlemelerine yardımcı olan bu kameralar üstün özellikler ile donatılmıştır.

IP Kameraların Özellikleri Nelerdir?

Bursa kamera sistemleri tarafından siz değerli müşterilerimize sunulan bu kameralar;

  • Görüntüyü depolayabilirler. Hareket gerçekleştiği anda bunu algılarlar. Programlama şekline bağlı olarak hareket anında alarm yönetim sistemleri ile birlikte eş zamanlı olarak çalışabilirler.
  • Cihazların çalışabilmesi için herhangi bir kayıt cihazına, ekran kartına ya da farklı sistemlere ihtiyacı yoktur.
  • Görüntünün karşı tarafa iletilmesi işlemi bir ağ üzerinden yapılmaktadır.
  • Farklı kullanım alanları bulunan bu kameraların kablolu ya da kablosuz modelleri de bulunabilmektedir.
  • Görüntülüme sisteminden farkı olmayan bu kameralar cep telefonu, diz üstü, masaüstü cihazlara iletim sağlayabilmektedir.

İnternet aracılığı ile istenilen anda istenilen ortamın izlenmesine olanak verilen bu cihazlarda ses algılama özelliği de bulunabilmektedir. Ayrıca gece görüşü olan kameralar da mevcuttur. Bu kameralar temin edilirken kullanım amacı dikkate alınmalıdır.

IP Kameralar Nasıl Çalışır?

Bursa kamera sistemleri firmamız aracılığı ile temin edeceğiniz IP kameraların çalışma mantığı ise şu şekildedir; Yakalanan görüntüler anlık olarak karşı tarafa iletilmektedir. İletimin sağlanabilmesi için sensörler bulunur ve bu sensörler görüntünün elektrik sinyallerine dönüşmesine yardımcı olur. Sinyaller ise kamera içinde var olan dahili halde yer alan işlemciye aktarılmaktadır. İşlemci ise bu sinyallerin dönüştürülmesi ile görevlidir. Kamera içindeki sinyaller analogdan dijitale çevrilmektedir. Dijital sinyallerin kayıt edilmesi ile birlikte harici olarak kameraya bağlanan farklı cihazlar üzerinden yayın yapmak da mümkün olacaktır.

Analog kameralarda bu işlem ilk olarak DVR isimli kayıt cihazları ile yürütülmektedir. Bu cihazlara aktarılan görüntüler daha sonra izlenebilir. Ancak IP kameralarda durum böyle değildir. Kameraların yakaladıkları görüntüleri veriye çevirmeleri sonrasında iletimi yapılması istenen cihaza iletimi sağlanır ve anlık olarak izlenebilir.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.