Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?

ANA SAYFA BLOG Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?...



Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?

Tarih :06/07/2021 Okunma :297

Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?

Pek çok ortamda alınacak en büyük güvenlik önlemi bursa kamera sistemleri olmaktadır. Özellikle iş yerleri ve konut güvenliğinin sağlanması amacı ile kullanılan bu cihazlar birbirinden farklı özellikler ile donatılmıştır. Kurulum ise yetkilendirilmiş kişiler vasıtası ile yapılmalıdır. Montaj aşamasına geçmeden önce kurulum alanında inceleme yapılmalıdır. Kamera nereye kurulacak? Sorusuna cevap verilmesi ile birlikte kurulum alanında engel olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Daha sonra dijital kayıt sisteminin yerleştirileceği yer belirlenmektedir. 2+1 ya da 4+1 kablolama sistemleri ile birlikte kameralar kurulabilmektedir. Kamera montajı esnasında kablolar ile birlikte kameraların uç bağlantıları da yapılır. Bu bağlantılar güç, ses ve görüntünün iletilmesine yardımcı olurlar.

Güvenlik Kamerası Montajı

Ses, görüntü ve güç bağlantılarının yapılması sonrasındaki adım ise cihaza kayıt yapacak olan sistemin entegre edilmesi olacaktır. Güvenlik sistemi ile birlikte DVR cihazların hard disk bağlantılarının yapılması gerekir. DVR içinde hard disk bulunmuyor ise bu bağlantı yapılır. Hard disk besleme ve data bağlantılarının da kontrol edilmesi ile birlikte görüntüleyici bağlantısının yapılması gerekir. Görüntünün izlenmesine imkân tanıyan cihazlardan olan televizyon ya da monitör DVR üzerinde HDMI, VGA gibi çıkışlar arasında bağlantıların gerçekleştirilmesi sureti ile kurulum yapılacaktır. Kurulum öncesinde kayıt cihazı seçimi, lens seçimi ve kamera seçimi gibi konular da göz önüne alınmalıdır.

Kamera Montaj Yüksekliği Ne Kadar Olmalıdır?

Bursa kamera sistemi kurulurken en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de montaj yüksekliğinin ne kadar olacağıdır. Kameraların belirli bir yüksekliğe kurulması gözetleme açısından önem arz etmektedir. Kabaca zeminden itibaren 2,7 metre aşağı ve 3,7 metreden yukarı olacak şekilde kameraların montajı yapılmalıdır. Bir yüzün görüntüsünün net bir şekilde alınması açısından bu yükseklik en doğru sonuçları verecektir. Daha alçağa ya da yükseğe yerleştirilen bir kamera sistemi ölü nokta oluşmasına sebebiyet vereceğinden dolayı tercih edilmemelidir. Yine plaka okuma amacı ile yerleştirilen kameralar ise 16 km altına düştüğünde tıkanma noktalarına sahip olmalı ve kameraların rahat şekilde okunabilmesi amacı ile PFF sağlaması gerekmektedir.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.