Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

ANA SAYFA BLOG Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular...



Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tarih :06/07/2021 Okunma :280

Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bursa kamera sistemleri her geçen gün yaygınlaşıyor. Sistemlerin bu denli yaygınlaşması ve pazarda farklı modellerin karşımıza çıkması ile birlikte kullanıcılar da bazı soruların cevaplarını merak ediyor.

  1. Kamera uzaktan izlenebilir mi?

Güvenlik kameraları hakkında en çok sorulan sorulardan bir tanesi kameraların uzaktan izlenip izlenmediği olmaktadır. Uzaktan izleme işlemi yapılabilmesi için ortamda internetin olması gerekiyor. Portların açılması ile birlikte bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazlardan uzaktan izleme yapılabilmektedir.

  1. Güvenlik kameraları gece kayıt yapabiliyor mu?

Günümüzde kameralar sadece iç sistemlerde değil, dış sistemlerde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kızıl ötesi ışık ile birlikte gece görüşü özelliği tanımlanan kameralar daha önceleri bazı cihazlarda bulunuyordu. Ancak bu gün tüm kameralarda bu özellik bulunmaktadır. IR ledler vasıtası ile az miktarda ışık ile birlikte çok parlak olmayacak ve rahatsız etmeyecek biçimde kayıt yapma fırsatı sunulmaktadır. Kameralar dışında termal, lazer kameralarda da muhteşem görüş performansı bulunmaktadır.

  1. Kamera görüntüleri ne zamana dek kayıt edilir?

Bursa kamera sistemi görüntü kaydına ilişkin süre kurulum aşamasında belli olmaktadır. Kameralarda görüntü kalitesi, saniye ile ölçülür. Saniyede çekilen kare sayısı da dikkate alınarak kayıt edilmek istenen süreye göre bir değer aralığı belirlenir.

  1. Sabit diskin dolması ile eski görüntüler silinir mi?

Video kayıt cihazlarının kurulması aşamasında belirlenen süre boyunca sabit disk üzerine kayıt yapılabilmektedir. Sabit diskin dolması ile birlikte eski görüntü bir saat silinir ve kayıt buraya yapılır. Eski kayıtlar izlenmek istenildiğinde de sürekli olarak geriye giderek kayıtların izlenmesi imkanı bulunmaktadır.

  1. Video hareket algılama nedir?

Güvenlik kameraları ile ilgili merak edilen sorulardan bir tanesi de hareket algılama sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu teknoloji bursa kamera sistemleri tarafından sık sık kullanılmaktadır. Hareket algılama teknolojisinin kullanılmasının asıl sebebi alan ihlali ve kişi sayma fonksiyonlarının aktif hale getirilmesi, entegre olarak siren çalma özelliği, videoların az yer kaplaması olacaktır. Hareketler algılandığında alarm paneline sinyal gönderilir bu sayede pek çok fonksiyon aktif hale gelir.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.