Geçmişten Günümüze Güvenlik Kamerası

ANA SAYFA BLOG Geçmişten Günümüze Güvenlik Kamerası...



Geçmişten Günümüze Güvenlik Kamerası

Tarih :06/07/2021 Okunma :332

Geçmişten Günümüze Güvenlik Kamerası

Bu gün iç ve dış ortamlarda caydırıcılık ve güvenliğin sağlanması gibi pek çok işlev için kullanılan Bursa kamera sistemleri oldukça eski bir geçmişte sahiptir. İlk kapalı kamera sistemleri Siemens firması tarafından imal edilmiştir. Siemens roket sistemlerinin ateşlenmesi amacı ile Almanya’da 1942 yılında bir güvenlik kamerası kurmuştur. İlk ticari olarak kullanılan kamera isse ABD’de Vericon firması tarafından imal edilmiştir. Firma 1949 yılında imal ettiği bu kamera sistemi ile görüntü alıyor olsa da görüntüler anlık bir şekilde izleniyordu ve kaydedilmesi mümkün olmuyordu. Operatör sürekli olarak personel tarafından izleniyordu. Kayıt ancak 1970’li yıllarda yapılabildi. Güvenliğin ayrılmaz bir parçası olan bu kamera sistemleri ile birlikte suç oranları da azalmaya başladı.

Güvenlik Kamerası Türkiye’ye Ne Zaman Geldi?

CCTV kavramı kapalı devre televizyon ifadesinin baş harflerinden oluşuyor. Kasıtlı bir çevrede yayın yapan televizyon sistemi olarak da ifade edilebilecek olan bu icat 1942 yılında Nazi Almanyası’nda roketlerin atılışının izlenmesi amacı ile kurulmuştu. Ticari olarak 1949’da kullanılan kamera sistemlerinin yanı sıra 1960 yılında Nasa tarafından alınan analog sinyaller dijitale çevrildi. Türkiye’de ilk CCTV sistemi ise 1981 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kurulmuştur.

İlk Güvenlik Kamerası

1949 yılında George Orwell adlı İngiliz yazar 1984 yılında insanlığın ufkunu açtı. Nazi Almanyası’nda V2 roketlerin atılmasının izlenmesi amacı ile icat edilen kamera sisteminin ikamesi 1949 yılında ticari amaçlı olarak kullanılmak sureti ile imal edildi. 1960 yılında Nasa’nın yanı sıra Tayland Kraliyet Ailesi’nin yapacağı ziyaret esnasında kalabalığın gözetlenmesi amacı ile kullanılmıştır. Meydana iki kalıcı kamera da yine bu yıllarda yerleştirilmiştir. Anlaşılacağı üzere ilk güvenlik kamera sistemi 1942 yılında imal edildi. Ancak IP olarak kullanılan kameralar da sonraki yıllarda karşımıza çıkıyor. İlk IP kamera ise Axis Communications tarafından 1996’da imal ediliyor. 90’lı yılların sonuna geldiğimizde Muriplexer ile birlikte video kaseti kaydediciye bağlanmak sureti ile CCTV kamera, kademeli bir şekilde bilgisayara kayıt yapan kameralar ve Standalone DVR olarak adlandırılan kayıt sistemleri ile birlikte kayıt yapılmaya devam ediliyor.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.