Duman Dedektörü Nedir

ANA SAYFA BLOG Duman Dedektörü Nedir...



Duman Dedektörü Nedir

Tarih :05/12/2021 Okunma :198

Duman Dedektörü Nedir? Nasıl Çalışır?

Bursa güvenlik sistemleri arasında yer alan ürünlerden bir tanesi de duman dedektörü olmaktadır. Alışveriş merkezlerinde, okullarda, hastanelerde kullanılan ve yangınların önlenmesine yardımcı olan bu sistemler kapalı alanlarda da sigara kullanımı noktasında bir caydırıcılık sunmaktadır. Yangın önlemlerinin en önemli ayağı olan bu dedektörler erken algılama ve sinyal özellikleri sayesinde yangına çabucak müdahale edilmesini sağlamaktadır. Yangın belirtisi söz konusu olduğunda, ısının, gazın ya da ısının algılanmasını sağlayan bu cihazlar can ve mal güvenliği için gereklilik arz etmektedir. Isının ve ışığın tepki vermesini sağlayan dedektörler evlerde de aralıklı bir şekilde kullanılabilmektedir. Özellikle yoğun kalabalıkların olduğu noktalarda yüksek koruma sağlarlar.

Çalışma prensibi normal seviyede kabul edilecek olan duman, ısı ve ışığı algılamak ve sinyal vermek üzerine kurulu olan Bursa güvenlik sistemleri bir uyaran tarafından uyarılmalıdır. Bir uyarıcı olmadığı durumlarda dedektörün devreye girmesi de zordur. Dedektörün bulunduğu mekânlarda sinyal çalmaya başlar ve alarm izleme merkezlerine gönderilir. Duman dedektörlerinin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunların bazıları optik, bazıları iyonize başarı da ışın tipidir. Duman alarmları bazı durumlarda otomatik olarak da çalabilir. Herhangi bir uyaran olmasa da yanlış alarm durumları meydana gelebilmektedir. Bu tür durumlarda dedektörlerin kapatılması ve alarmın bir an evvel susturulması gerekir. Kapatma mekanizması, kontrol paneli üzerinden yapılır. İzleme merkezleri vasıtası ile kapatma işlemi sağlanır.

Bursa güvenlik sistemleri arasında yer alan duman dedektörleri yangın esnasında ısı ve ışığın oluşturduğu kimyasal reaksiyonun farkına varmaktadır. En iyi yangın algılayıcı olarak kabul edilen bu cihazlar özellikle insanların yoğun olduğu noktalara yerleştirilmelidir. Zaman, mekân vb. insanların olmadığı noktalarda bu görevi yangın alarmları yerine getirmektedir. Alarm sistemlerinin en önemli parçası olan bu ürünler tür ve yapılarına göre farklılık göstermektedir. Yandığı esnada dumanın açığa çıkmasına yardımcı olacak olan maddelere karşı bu detektörlerden yardım alınmaktadır. Belirli bir yoğunluğa sahip olan ısı ve ışıklar bu cihazlar vasıtası ile algılanmakta ve kontrol paneline gönderilmektedir. Farklı türleri olan bu alarm sistemleri hakkında firmamızdan detaylı bilgi alabilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.