Bursa Yangın Alarm Sistemleri

ANA SAYFA BLOG Bursa Yangın Alarm Sistemleri...



Bursa Yangın Alarm Sistemleri

Tarih :09/08/2021 Okunma :272

Bursa Yangın Alarm Sistemleri

Bursa alarm hizmetleri içerisinde yangın alarmları da bulunmaktadır. Yangın alarmları ev, işyerleri, otel gibi binaların yangından korunması için oldukça önemlidir. İçerisinde bulunan duman sensörleri sayesinde yangının kısa sürede tespit edilmesini ve engellenmesini sağlamaktadır.

Yangın Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

Yangın alarm sistemleri özellikle kapalı mekânların olmazsa olmaz cihazlarından biridir. Alarm sistemleri cam ile korunan bir düğme ile aktifleştirilir. Herhangi bir tehlike sezen kişi camı kırarak düğmeye basar. Bu sayede tüm binada alarm çalmaya başlar insanlar haberdar edilir.

Olumsuz bir durum karşısında bina kısa sürede boşaltılır. Alarm çalıştığı anda yetkili birimlere haber verilir. Bu sayede hem can güvenliği korunur hem de yangın kısa sürede söndürülür. Özellikle okul, otel gibi çok fazla kişi bulunan binalarda yangın alarm sistemlerine oldukça ihtiyaç duyulur.

Yangın Alarm Sistemleri Nedir?

Bursa alarm sistemleri içerisinde yangın alarmı önemli bir yer taşımaktadır. Bu alarm sistemleri oluşma ihtimali olan bir yangını ya da yangının başlangıcını tespit etmektedir. Olumsuz durum tespit edildiği anda alarm ikaz sistemlerini devreye sokmaktadır. Bu sayede binada bulunan kişiler tehlikede olduklarını fark edecektir.

Yangın alarm sistemleri ısıya da duman dedektörleri ile fark edilir. Isının normalden fazla olduğu ya da ortamdaki dumanın arttığını fark eden sensörler sistemi uyaracaktır. Bu sayede binada bulunan kişiler hızlıca ortamı boşaltılacaktır. Alarm sistemi sayesinde erken müdahale sağlanır. Hem can hem de mal kayıplarının önüne geçilir.

Yangın Alarm Sistemi Çeşitleri Nelerdir?

Yangın alarm sistemleri iki türde incelenebilir: konveksiyonel ve adresli. konveksiyonel yangın sistemleri içerisinde yangın alarm dedektörü ve yangın alarm butonu bulunur. Bu araçlar bölge hattına bağlıdır. konveksiyonel yangın alarm sistemlerinde bölgesel tespit yapılır ve kısa sürede yangının kaynağına ulaşılır.

Adresli yangın alarm sistemlerinden durum biraz farklıdır. Yangın alarm dedektörü ve butonu firmanın çevrim hattına bağlıdır. Bu durumda yangın bölgesel değil noktasal olarak tespit edilir. Bursa gibi büyük ve karmaşık bölgelerde yangının tam olarak nereden uyarı verdiğinin belirlenmesi için önemli rol oynarlar.

Yangın alarm sistemi kurdurmak isteyen kişiler Bursa alarm sistemi hizmeti veren firmalar ile konuşabilir. İstek ve ihtiyaçları doğrultusunda bir sistem bulabilirler.

 


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.