Bursa Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?

ANA SAYFA BLOG Bursa Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?...



Bursa Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?

Tarih :06/06/2021 Okunma :308

Bursa Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?

Bursa yangın alarm sistemi can ve mal güvenliğinin korunmasında son derece etkilidir. Yangın alarm sisteminin kurulumu mutlaka profesyonel firmalar tarafından yapılmalıdır. Yangın alarm sistemi kurulum aşamasında ilk adım yangın alarmı bağlantı şemasıdır. Hazırlanan yangın alarmı şemasına bağlı kalınarak yangın alarm sisteminin kurulması gerekir. Yangın bağlantı şeması sistemin hatasız uygulanmasına olanak sağlar. Yangın alarm sistemlerinin kurulumu çeşitlerine göre de farklılık gösterir. Konvansiyonel yangın sistemlerinde yangın alarm detektörü, yangın alarm butonu ve yangın algılama sensörü gibi ekipmanlar, bir bölge hattına bağlanarak kurulur. Konvansiyonel sistemler, bölgesel tespit yoluyla yangının kaynağını belirler. Adresli yangın alarm sistemlerinde ekipmanlar çevrim hattına bağlıdır. Bu da yangının kaynağını noktasal olarak tespit edilmesine olanak sağlar. Büyük ve karmaşık alanlarda genel olarak adresli sistem tercih edilir.

Yangın Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?

Yangın alarm sistemi, yangın alarm sistemini çalıştıran ve yönetimini gerçekleştiren bir yangın alarm paneli ünitesi mevcuttur. Yangın alarm paneli, yangın alarm devresini meydana getiren yangın alarm detektörü, flaşör, buton gibi ekipmanların bulunduğu ana ünitedir.  Detektörler ve buton ana panel ile iletişimlerini kablo bağlantıları aracılığı ile kurar. Adresli sistemlerde kontrol panelinden çıkan sistem kablosu detektörlere giriş çıkış yaparak kontrol paneline dönüş yapar. Her detektör ve buton ayrı bir adresi vardır. Tehlike algılayan detektörler alarm verir. Detektörler kontrol panelinden izlenir. Tavana monte etmek ısı ve duman detektörlerinin en uygun yerdir. Bağlantı yapılacak alanlarda odanın tam ortasında olacak şekilde tavana monte edilirler. Bursa yangın alarm sistemi kurulumu konusunda firmamıza ulaşabilirsiniz.

Yangın Alarm Sistemi Fiyatları

Yangın alarm sistemi fiyatları,  tercih edilen yangın alarm sistemine göre değişiklik gösterir. Yangın alarm sistemi fiyatlarına etkileyen bir diğer faktörde yangın alarm sisteminin kurulacağı alandır. Büyük ve karmaşık binalara kurulacak olan yangın alarm sistem çeşidi olarak adresli sistem tercih edilir. Bursa yangın alarm sistemi konusunda arayışlarınız için www.eyselektronik.com.tr adresimizden bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcimiz ile görüşerek uzman ekip ön keşif hizmetimiz ve fiyatlandırma için randevunuzu oluşturabilirsiniz.


Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!

Copyright © 2022 Eys Elektroik Yazılımı & Kodlama seo hizmeti Namlı Medya Tarafından Sağlanmaktadır.